Зустріч з в’язнями пройшла в рамках днів місійності в Київському слідчому ізоляторі

24 травня 2015 року в неділю Св. Отців І Вселенського Собору в каплиці Праведного Йова Багатостраждального зібралися в’язні, щоб розважити над фрагментами Біблії в рамках днів місійності, шо наближають нас до Свята Зіслання Св. Духа. Капелан о. Костянтин Пантелей привітав усіх, що зібралися з днем пам’яті Св. Рівноапостольних Кирила і Методія, Учителів Слов’янських. Він коротко розповів історію їхньої місії, наслідки якої тривають понині.

Факт ув’язнення для кожної людини може стати причиною розпачу і втратою сенсу життя. Перед священиками пенітенціарного душпастирства стоїть важливе покликання – звіщати полоненим визволення від смутку, проголошувати божу доброзичливість в обставинах, які в’язням свідчать про брак доброзичливості в умовах несвободи.

Разом зі священиком в’язні почали зустріч з читання уривку Псалма 9: “Пригніченому Господь буде захистом, і пристановищем у час скрути. І уповатимуть на Тебе, хто знає Твоє ім’я, бо Ти, Господи не покидаєш тих, що тебе шукають” (Пс.9.10-11). Присутні роздумали над феноменом часу, який вповні належить Господеві, якщо навіть цей час є важким випробуванням, пов’язаним з обмеженням свободи. Вознесіння Господа й обіцянка Святого Духа, змішання мов при Вавилонській вежі та дарування мов Св. Апостолам дару мов, який сприяв об’єднанню народів в Люд Божий – Церкву були предметом роздумів, що завершилися щирою молитвою.