У Джублику пройшло перше військове паломництво на теренах Закарпаття

5 листопада у Джублику відбулося перше військове паломництво на теренах Закарпаття. На заході був присутній керівник відділу у справах душпастирства у ЗСУ Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ о. Ростислав Височан.

Моління розпочалися процесійною ходою від монастиря до храму Пресвятої Родини, в якій взяли участь духовенство, представники Збройних сил України, Національної поліції, Національної гвардії України, Прикордонної служби України та Державної служби надзвичайних ситуацій, що урочисто несли ікону Пресвятої Родини та реліквію Ризи Пресвятої Богородиці.

Після цього відбулася Божественна Літургія, яку очолив синкел митр. прот. Іван Ісаєвич з Департаменту капеланської служби МГКЄ, у співслужінні архимандрита ієрм. Атанасія, МСПБ, ігумена Теодора, МСПБ, о. Ростислава Височана та духовенства МГКЄ.

Далі біля пам’ятника загиблим героям України була відправлена панахида за полеглими захисниками нашої Батьківщини. Після молитви о. Ростислав Височан звернувся до присутніх з духовною наукою, звертаючи увагу на те, що тільки Господь є тією силою, з якою ми прямуємо до перемоги. Після цього відбулося нагородження орденами за заслуги та подячними грамотами представників різних силових структур. Окрім того, кожен з військовослужбовців отримав пам’ятну ікону Пресвятої Родини з Джублика. На закінчення молитви всі заспівали державний гімн України.

По завершенні молитовної частини паломництва всі учасники зібралися у монастирській трапезній, де за святковим фуршетом провели час у дружньому спілкуванні.

Пресцентр Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ