У Київському слідчому ізоляторі ув’язненим перевірили зір

У суботу, 10 лютого 2018 року, у Київському слідчому ізоляторі офтальмолог Олеся Топольницька з допомогою волонтерів-помічників Тетяни Козій і Михайла Клюєва перевірила зір близько 60 ув’язненим чоловікам та жінкам й виписала окуляри.
За останні чотири місяці це вже другий візит до слідчої установи у Києві, з огляду на велике число потребуючих. Для забезпечення цієї події штатний психолог установи Анастасія Сербуленко провела на робочому місці увесь свій вихідний день.
Ініціатива залучення медиків-волонтерів для перевірки зору в місцях позбавлення волі належить Павлу Загороднову, референту Пенітенціарного душпастирства УГКЦ. Кошти на окуляри збирають доброчинці. Людяне спілкування і безкорислива допомога знову повертає в’язням довіру до людей і відчуття власної гідності. На жаль, попри великі зміни, яких вдалося досягнути у пенітенціарній системі за останнє десятиліття, численні потреби, що стосуються охорони здоров’я, для багатьох, хто опиняється під арештом, залишаються важко досяжними.
Цього ж дня о. Костянтин Пантелей у каплиці Праведного Йова Багатостраждального, що розташована у блоці господарської обслуги установи, відслужив поминальну Панахиду за душі усопших, на якій молилися в’язні.
Пенітенціарне душпастирство УГКЦ